menu
Word Lid
Volksrestaurant blijkt 'Volkspaleis'

Terwijl de armoede in Kortrijk zeer sterk stijgt, staat er geen maat op de uitgaven door de stad. Vlaams Belang zou het geld van het miljoenenproject volksrestaurant anders besteden.


Het armoedebeleid in Kortrijk heeft compleet gefaald onder de stadscoalitie van VLD, SP.A en N-VA. Zo steeg de kinderarmoede onder socialistisch OCMW-leiderschap tot een alarmerende 17,4%. Bijna één op vijf kinderen groeit dus op in armoede. Bijna 1 op 7 Kortrijkzanen moet het ondertussen met minder doen: 11.000 van de 76.000 inwoners. Dat zijn zo wat duizend voetbalploegen.

N-VA, VLD en SP.A investeren te veel in bakstenen en te weinig in mensen. Het totale project aan de Doorniksetunnel kost bijna 8 miljoen euro (320 miljoen oude franken) en heeft een jaarlijkse uitbatingskost van honderdduizenden euro’s. Dan worden nog niet eens de kosten van de financiering en de reglementair verplichte parkeerplaatsen mee in rekening gebracht. Het oorspronkelijk vooropgestelde budget werd met maar liefst 20 procent overschreden.

Lijsttrekker Wouter Vermeersch: “Dit gesubsidieerd prestigeproject van de Kortrijkse socialisten doet onze lokale horeca concurrentie aan. Onze Kortrijkse armen zitten bovendien niet te wachten op dit ‘Grand Café’ zoals De Coene het graag in de pers omschrijft. Een doeltreffend armoedebeleid bedient geen armen in een luxerestaurant maar ondersteunt hen in het zelf koken van gezonde en betaalbare maaltijden. Wij kiezen voor zelfredzaamheid in plaats van pamperen.

Betaalbare alternatieven voor dit geldverslindende project werden bovendien onvoldoende overwogen, zoals het na verhuis vrijgekomen restaurant in het ziekenhuis aan de Reepkaai dat toch ook eigendom is van het OCMW. De hoge kosten vallen dus niet te verantwoorden, te meer armenorganisatie Poverello zich vlakbij bevindt en warme maaltijden aanbiedt voor 1 euro.

Voor Vlaams Belang moet het armoedebeleid in Kortrijk anders. De partij wil een armoedebeleid dat focust op armoede opsporen en effectief aanpakken, mensen intensief begeleiden naar volwaardig werk en zelfredzaamheid, misbruiken aanpakken en natuurlijk stoppen met het importeren van armoede.

Een uitgebreide kostprijsberekening vindt u hier:
https://kortrijk.vlaamsbelang.org/en/site/nieuws/volksrestaurant-8-miljo...

Als reactie op het Volksrestaurant, dat opende op vrijdag 13 april '18, organiseerde Vlaams Belang maandag 9 april '18 een gratis soepbedeling op het plein nabij winkelcentrum K en de maandagmarkt in Kortrijk. De actie werd een succes: veel gewone Kortrijkzanen genoten van een hartverwarmende kop verse tomatensoep.





ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF