Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang vernietigt zelfbenoeming Q en Soens

Vlaams Belang vernietigt zelfbenoeming Q en Soens
Lokaal @ Vlaams Belang

Recent benoemden burgemeester Van Quickenborne (Open VLD) en raadslid Tine Soens (sp.a) zichzelf, namens het stadsbestuur, in de bestuurlijke commissies van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG). Dat zonder overleg met de partijen in de gemeenteraad en dus volledig in tegenspraak met de wetgeving. Vlaams Belang diende klacht in en de benoeming werd vernietigd door de gouverneur van West-Vlaanderen. 

We leven in een democratie, alleen in dictaturen worden ‘leiders’ aangeduid. De tijd dat bestuurders in Kortrijk alle politieke spelregels aan hun laars konden lappen, is voorbij.”

                                                  Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Na zijn bezwaar hierover te hebben geuit op de gemeenteraad diende Vlaams Belang-gemeenteraadslid Wouter Vermeersch klacht in bij de gouverneur van West-Vlaanderen. Deze klacht werd gegrond verklaard en het besluit van de gemeenteraad werd ondertussen door de gouverneur vernietigd.

Uit het niets werden de onderling bedisselde kandidaten Van Quickenborne en Soens naar voor geschoven voor deze functies. Zonder enige kandidaatstelling en totaal in tegenspraak met de regels van VVSG en de wet. Er werd in de gemeenteraad een nummertje voor de galerij opgevoerd”, zegt Wouter Vermeersch. “We weten ondertussen hoe het werkt in Kortrijk: kandidaten van de oppositie worden stelselmatig aan de kant geschoven. Maar niettemin vinden we dat de politieke spelregels moeten worden gevolgd. Oppositiepartijen CD&V en Groen slikken alles kritiekloos, maar niet het Vlaams Belang. Het is dan ook een goede zaak dat de gouverneur het Vlaams Belang-standpunt erkent en bevestigt. Dat heet nu eenmaal democratie, tot spijt van wie het benijdt.

BIJLAGE: Aangetekende brief besluit gouverneur


Wouter Vermeersch

Fractieleider gemeente- en politieraad