menu
Word Lid
Vlaams Belang trekt debat aanpak corona-crisis op gang

Vlaams Belang Kortrijk zal op de gemeenteraad van april het stadsbestuur uitgebreid ondervragen om het debat over de aanpak van de corona-crisis in Kortrijk op gang te trekken.

Burgemeesters en schepenen in andere centrumsteden trekken geregeld aan de alarmbel over tekorten en problemen die ontstaan in deze crisis. Dat lijken we te ontbreken in Kortrijk.”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Wouter Vermeersch, fractieleider Vlaams Belang Kortrijk: “Wat ons vooral opvalt, is dat burgemeesters en schepenen in andere centrumsteden geregeld aan de alarmbel trekken over tekorten en problemen die ontstaan in deze crisis. Zij nemen het op voor hun bevolking en hun vaak onbeschermde zorgverstrekkers en hulpdiensten. Ze durven ook ingaan tegen de federale regering. Dat lijken we te ontbreken in Kortrijk. Wij willen de politieke verantwoordelijken in Kortrijk aanzetten om meer uit hun kot te komen in het belang van alle Kortrijkzanen.

Uiteraard zal de gemeenteraad in Kortrijk digitaal en op afstand plaatsvinden maar aan het opzet van de gemeenteraad kan voor Vlaams Belang niets worden veranderd. Aan de rechten van de gemeenteraadsleden mag niet worden beknibbeld. 

Wouter Vermeersch: “Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft aan ons bevestigd dat onze rechten inzake inzage in dossiers, tegensprekelijke debat en openbaarheid van toepassing blijven, ook tijdens de corona-crisis. Om het coronavirus te stoppen, hebben de verschillende overheden in dit land, waaronder onze stad, een aantal maatregelen uitgevaardigd. Die maatregelen kwamen er na een trage en lakse besluitvorming en warrige communicatie. Niettemin zijn de gevolgen van de corona-dreiging te voelen tot in de straten van onze stad en onze deelgemeenten. Dat mag niet verwonderen want net daar bevindt zich het fijnmazig netwerk van handel, sport, ontspanning, cultuur en sociale omgang. De corona-crisis moet aanleiding geven tot een uitgebreid inhoudelijk debat met de burgemeester en schepenen en de respectievelijke politieke fracties. Vlaams Belang wil het schepencollege ondervragen over de manier waarop zij de dreiging hebben aangepakt en over de maatregelen die zijn hebben genomen en nog zullen moeten nemen.” 

De uitgebreide interpellatie werd toegevoegd aan dit persbericht. Vlaams Belang Kortrijk stelt vragen en deelt bezorgdheden rond onze horeca, kleinhandel en kmo’s, onze veiligheid, onze ouderen, onze ziekenhuizen en woonzorgcentra, onze hulpbehoevenden, onze verenigingen en sportclubs, en de gevoerde communicatie.

BIJLAGE: Uitgebreide Interpellatie - Aanpak corona-crisis in Kortrijk 

Wouter Vermeersch

Fractieleider gemeente- en politieraad

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF