Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Vlaams Belang “perplex” na 12.500€ Kortrijkse ontwikkelingshulp

Vlaams Belang “perplex” na 12.500€ Kortrijkse ontwikkelingshulp
Lokaal @ Vlaams Belang

Vlaams Belang is misnoegd over het vrijmaken door Stad Kortrijk van 12.500 euro aan noodhulp voor ontwikkelingslanden. Dit vooral omdat onze stad en dit land bijzonder hard getroffen werden door het coronavirus en we nog steeds worstelen met tekorten aan mondmaskers en andere beschermingsmaterialen. België heeft wereldwijd het hoogste aantal corona-doden per capita.

Laat ons eerst de lokale strijd tegen het coronavirus in Kortrijk voeren, vooraleer we die strijd in de rest van de wereld gaan voeren.”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Wouter Vermeersch, fractieleider Vlaams Belang Kortrijk: “We hebben geen problemen met hulp en solidariteit, maar terwijl vele inwoners, lokale ondernemingen en rusthuizen nog steeds worstelen met het virus, voelt dit wel heel wrang aan. Laat ons eerst de lokale strijd tegen het coronavirus in Kortrijk voeren, vooraleer we die strijd in de rest van de wereld gaan voeren.”

Het stadsbestuur van Kortrijk kondigt aan dat het het volledige jaarbudget voor noodhulp vrijmaakt voor initiatieven van ngo’s die ontwikkelingslanden helpen in ‘de lokale strijd tegen het coronavirus’. Met het geld wil het stadsbestuur dat er ‘bijkomende inspanningen geleverd worden om de economische en sociale gevolgen van de pandemie te milderen’. Een misplaatste boodschap, vindt het Vlaams Belang echter. 

Wouter Vermeersch: “Terwijl burgemeester Van Quickenborne (Open VLD) vorige week nog verklaarde niet mee te willen stappen in een opbod aan fondsen in het lokaal herstelplan voor ónze eigen mensen, heeft schepen Herrewyn (sp.a) blijkbaar wel al onmiddellijk een fonds van 12.500 euro klaar voor het buitenland. Terwijl de hand op de knip wordt gehouden voor de eigen inwoners en zelfstandigen, gaat de geldbeugel gul open voor het ‘Zuiden’. Dit is niet te tijd om internationaal toneel te spelen, maar voor lokaal leiderschap.” 

Volgens Vermeersch kunnen de middelen veel beter lokaal in Kortrijk worden aangewend: “Met 12.500 euro kunnen we al veel doen om óns zorgpersoneel, ónze agenten en ambtenaren nog beter te beschermen tegen het virus of ónze zwaar getroffen ondernemers en marktkramers te ondersteunen in de vele extra kosten die gepaard gaan bij het corona-veilig maken van hun zaak of de markt.”

Wouter Vermeersch

Volksvertegenwoordiger

Fractieleider Kortrijk