menu
Word Lid
Vlaams Belang Kortrijk beloont 'vlaggers'

Vlaams Belang Kortrijk heeft naar aanleiding van 11 juli honderden vlaggen verspreid in Groot-Kortrijk. Vrijwilligers van de Kortrijkse afdeling trokken zaterdag van deur tot deur om alle inwoners die een vlag buiten hingen te belonen met een geschenk.

11 juli is dé dag waarop wij Kortrijkzanen extra trots mogen zijn op onze gedeelde geschiedenis en identiteit in ónze Guldensporenstad.”

Wouter Vermeersch en Carmen Ryheul (Vlaams Belang)


‘Kleur Kortrijk Vlaams’, zo klonk het op de facebookpagina van Vlaams Belang Kortrijk. Het Vlaams Belang heeft ook dit jaar een vlaggenactie op poten gezet. Via een aanvraagwebsite konden sympathisanten een gratis vlag aanvragen. Honderden Kortrijkzanen gingen hier op in, ruim 400 om precies te zijn. Militanten van het Vlaams Belang trokken zaterdag ook nog eens op pad doorheen Kortrijk en deelgemeenten om bij al deze aanvragers een geschenk binnen te steken: een speciaal voor de gelegenheid ontworpen spel kaarten met de enthousiasmerende boodschap: ‘Schud Vlaanderen wakker!’.

Op 11 juli vieren we onze eigenheid. De Vlaamse leeuw uithangen is hier een symbool voor, maar toont ook dat we er zijn voor elkaar. Dat is deze coronatijden misschien wel belangrijker dan ooit tevoren.” Kortrijkse parlementsleden Wouter Vermeersch en Carmen Ryheul zijn tevreden met de respons in Kortrijk. “Onze vrijwilligers en wijzelf hadden de handen vol om alle ‘vlaggers’ te bezoeken en een geschenk te overhandigen. Maar dat doen we met veel plezier. 11 juli is dé dag waarop wij Kortrijkzanen extra trots mogen zijn op onze gedeelde geschiedenis en identiteit in ónze Guldensporenstad. Het spel kaarten dat we uitdelen met de boodschap ‘Schud Vlaanderen wakker’ laat er geen twijfel over bestaan. Vlaanderen moet haar toekomst nu eindelijk in eigen handen nemen.

De partij laat weten dat omwille van het groot succes, de actie permanent zal worden verdergezet, het hele jaar door. Dus ook na 11 juli zal wie dat wil een Vlaamse leeuwenvlag kunnen aanvragen via leeuwenvlag.vlaanderen. De geschenken – de kaartspelen – zijn evenzeer nog na te vragen via wouter.vermeersch@vlaamsbelang.org.



ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF