menu
Word Lid
Tsjetsjenen persen Kortrijkse jongeren af

KORTRIJK - Op oudjaarsavond werden verschillende jongeren afgeperst door een groep Tsjetsjenen in het Stroatje, de Burgemeester Reynaertstraat te Kortrijk. Vermoedelijk gaat het om dezelfde groep die eerder al in opspraak kwam. Op 21 december gingen op dezelfde plaats 30 Tsjetsjenen op de vuist met de twee Afghaanse broers die betrokken zijn bij de kotmoorden.

"Ik legde mijn portefeuille op een onbewaakt moment op tafel in een café in het Stroatje. We merkten dat een Tsjetsjeen van dat moment gebruik maakte om geld uit mijn portefeuille te halen", vertelt één van de slachtoffers. "We waren stomverbaasd. Een vriend haalde daarop zijn eigen portefeuille boven om na te kijken of hij zelf iets kwijt was. Opnieuw dook één van de Tsjetsjenen op en haalde ook geld uit zijn portefeuille. Wij waren met slechts enkele vrienden, de Tsjetsjenen met 25 tot 30 man. We stonden machteloos."

De daders zouden geen onbekenden zijn voor het gerecht. Ze zouden reeds bekend staan voor diefstallen en het herhaaldelijk afpersen van jongeren in en om Kortrijk.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF