menu
Word Lid
"Test álle bewoners en personeel!"

Vlaams Belang Kortrijk is bijzonder ontstemd over het persbericht dat dondernamiddag werd verspreid door het stadsbestuur van Kortrijk over het coronavirus in de publieke woonzorgcentra van Zorg Kortrijk.

In het persbericht staat te lezen: "Elke bewoner of personeelslid met symptomen wordt vanaf nu getest." 

Dergelijke stellingen zijn natuurlijk bijzonder zorgwekkend. Er wordt dus onomwonden gesteld dat ENKEL bewoners en personeel met symptomen worden getest. Maar natuurlijk moet IEDEREEN worden getest. Anders zal men - vreselijk genoeg - dweilen met de kraan open: besmette mensen met weinig of geen symptomen blijven rondlopen tussen de bewoners en andere personeelsleden. 

In het persbericht wordt ook met géén woord gerept over de tekorten aan beschermingsmateriaal voor ons zorgpersoneel. Wij kunnen de pers alleen maar oproepen om daarover vragen te stellen aan de schepen Philippe De Coene (sp.a). Wij vinden het belangrijk dat hierover open en duidelijk wordt gecommuniceerd in het belang van de zorgvrouwen en -mannen die momenteel in de frontlinie staan. Had Zorg Kortrijk een eigen voorraad? Hoe lang strekt deze nog? Welke vooruitzichten zijn er? Wat is de kwaliteit van de beschermingsmaterialen? We merken dat andere besturen van centrumsteden daarover aan de alarmbel trekken. Is er in Kortrijk dan geen probleem? Wij krijgen andere signalen...

Wouter Vermeersch: "Onze woonzorgcentra en rust- en verzorgingstehuizen moeten veel beter worden ondersteund in de strijd tegen het coronavirus. De bewoners zijn immers de grootste risicogroep. Geef het personeel het beschermingsmateriaal dat ze nodig hebben en test massaal. Bescherm onze ouderen, want élk mensenleven is het waard om te redden!"

Wouter Vermeersch

Fractieleider gemeente- en politieraad

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF