menu
Word Lid
"Sluit zigeunerpark!"

In december 2021 werd het zigeunerpark, ook wel eufemistisch 'doortrekkersterrein' genaamd, van Kortrijk voor zes maanden gesloten na een zoveelste incident met vijf arrestaties voor gewelddadige diefstal en wapenbezit. Een sluiting waar op 1 september 2022, zonder tegenbericht, een einde aan komt. Vlaams Belang Kortrijk roept het Kortrijks stadsbestuur nu op om het park definitief te sluiten. “Voor de buurt en onze partij is het altijd duidelijk geweest dat het zigeunerpark definitief dicht moet”, zegt fractieleider en volksvertegenwoordiger Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). De rechtsnationale partij plant ook actie te voeren.

Na jaren van criminaliteit, overlast en opofferingen door de buurt, is de maat vol. Voor ons moet het zigeunerpark definitief sluiten.”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Vermeersch: “Het zigeunerpark van Kortrijk is onder het toeziend oog van liberalen, socialisten en N-VA in Kortrijk kunnen uitgroeien tot waar rovershol, een oord dat gebukt gaat onder zware criminaliteit en overlast. De vele krantenartikels die verschenen over criminele feiten, vanuit het park en zijn bewoners, liegen er niet om. Wie met de omliggende handelaars spreekt, weet ook dat er geregeld wordt gestolen en de buurtbewoners kampen met herhaalde overlast. De afgelopen jaren zijn er ontelbare tussenkomsten, zowel van de politiediensten als de verantwoordelijke toezichter, nodig geweest om de orde in en om het terrein te handhaven. De aanleidingen waren uiteenlopend: van het stelen van groenten uit tuinen, over het sluikstorten op de aanpalende percelen tot aanhoudende geluidsoverlast, zowel overdag als ’s nachts. Eind vorig jaar bereikten de problemen een voorlopig dieptepunt: Vijf overvallers werden opgepakt bij een gerechtelijke actie in het zigeunerpark. De zigeuners mishandelden oudere, welstellende vrouwen en beroofden hen op hardhandige wijze van dure juwelen. Er werden toen ook twee riotguns, een voorraad gestolen juwelen, gsm’s en grote sommen geld in beslag genomen.

Na jaren van aanmaningen, klachten, vergaderingen en opofferingen door de buurt, is de maat vol. Het zigeunerpark moet dicht blijven en wij gaan die boodschap kracht bijzetten door actie te voeren!”, besluit Vermeersch. 


Wouter Vermeersch

Fractieleider gemeente- en politieraad


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF