menu
Word Lid
Schoolkinderen knielen voor islam

KUURNE/KORTRIJK - De Centrumschool van Kuurne plaatste op 13 april een reeks foto’s op sociale media van een schoolbezoek aan de moskee in de Stasegemsestraat te Kortrijk, een vrijzinnig centrum en drie andere geloofsgemeenschappen. Boze ouders die niet publiek durven reageren, contacteerden Wouter Vermeersch van Vlaams Belang. De partij is niet te spreken over het moskeebezoek.


Brandveiligheid

Reeds sinds de zomer van 2018 stelt Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch vragen aan de Kortrijkse brandweer over de brandveiligheid in de moskee. Volgens de informatie waarover Vlaams Belang beschikt, voldoet de moskee immers niet aan de brandveiligheidsnormen om schoolgroepen te ontvangen. Op 16 april 2019 diende Wouter Vermeersch een schriftelijke vraag in bij het stadsbestuur (zie bijlage onderaan), tot op heden zonder antwoord.

Ideologie

Vlaams Belang kant zich niet tegen de vrijheid van godsdienst. Echter, de islam geen doordeweekse godsdienst, maar een ideologie die haaks staat op onze Westerse vrijheden. Denk maar aan de gelijkheid van man en vrouw, de vrije meningsuiting en de scheiding tussen kerk en staat. De eindtermen bepalen dat leerlingen de verschillende wereldgodsdiensten moeten kennen, echter niet dat kinderen moeten knielen op bidplaatsen in een moskee.

Staatsgevaarlijk

De ‘Atakwa’ moskee in de Stasegemsestraat is bovendien niet onbesproken. ‘Atakwa’ is een moskee die niet erkend wordt door de Vlaamse regering. Sterker nog, in Vlaanderen zijn er tot op heden zes moskeeën waarvan de erkenningsaanvraag niet gehonoreerd werd omdat de staatsveiligheid een negatief advies afleverde. De moskee ‘Atakwa’ is er één van. De moskee kreeg in 2009 een negatief advies. Dat wil zeggen dat de staatsveiligheid oordeelde dat deze moskee een gevaar betekent voor onze democratische rechtsorde.

Syriëstrijders en haatpredikers

Vanuit deze moskeegemeenschap vertrokken vijf ‘geradicaliseerde’ moslims naar Syrië om te vechten aan de zijde van terreurgroep Islamitische Staat. Bovendien komen er vandaag nog regelmatig haatpredikers over de vloer zoals Bilal Salam en Mohamed Toujgani. De Molenbeekse imam Toujgani kwam op 10 januari 2019 nog in het VTM-nieuws omdat hij opriep om “Zionisten, Joden die voor de staat Israël zijn, te verbranden en te kwellen”.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF