Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / OPROEP tot bezwaar tegen mega-moskee

OPROEP tot bezwaar tegen mega-moskee
Lokaal @ Vlaams Belang

KORTRIJK - Dien voor zondag 11 april 2021 onderstaand bezwaarschrift in en verzet u, samen met honderen andere Vlamingen, tegen de grootste moskee van Vlaanderen.

U kan ook helpen. Het is nu tijd voor actie.

                           Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Zoals u mogelijk hebt vernomen, liggen in Kortrijk plannen op tafel om de grootste moskee van Vlaanderen (5.201 m²) in te richten in de oude Bio-Planet aan de Brugsesteenweg. De Kortrijkse moskeegemeenschap (‘Atakwa’ genaamd) vroeg hiertoe half maart 2021 een vergunning aan bij het stadsbestuur van Kortrijk.

Deze aanvraag tot vergunning komt er zonder inspraak door de buurt, na een negatief advies door de Staatsveiligheid, zonder oplossing voor het parkeerprobleem en zonder duidelijkheid over de financiering van dit miljoenenproject (5 miljoen euro). 

Wij eisen dat het stadsbestuur van Kortrijk eindelijk luistert naar de bevolking, stopt met deze moskee te steunen en deze vergunning dus weigert. 

U kan ook helpen. Het is nu tijd voor actie. 

Dat kan door bezwaar in te dienen tégen deze mega-moskee. In de bijlage helemaal onderaan dit bericht vindt u een bezwaarschrift waar u enkel nog de datum, uw naam, adres, handtekening en eventueel een bijkomende opmerking moet invullen. 

Stuur dit ingevulde bezwaarschrift per post naar de dienst Bouwen, Milieu en Wonen (Grote Markt 54, 8500 Kortrijk) of scan het document in en stuur het per e-mail naar bouwen.milieu.wonen@kortrijk.be (deze stadsdienst zal u een ontvangstbevestiging sturen). 

Doe dat zeker vóór zondag 11 april 2021. Breng gerust ook familie, vrienden en kennissen op de hoogte. Iedere volwassene kan bezwaar indienen. 

Vlaams Belang zal álle juridische en politieke middelen in de strijd gooien om dit waanzinnige project te stoppen en uw belangen te verdedigen.