menu
Word Lid
Opnieuw 'normale' gemeenteraad in Kortrijk

In juli zal de Kortrijkse gemeenteraad doorgaan in Evenementenhal Depart. Gedaan dus met de digitale gemeenteraden, dit op voorstel van Vlaams Belang.

Vlaams Belang is zeer tevreden met deze oplossing die het debat weer ten volle moet toelaten.”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Vlaams Belang liet maandag op het overleg van de Kortrijkse fractieleiders een agendapunt toevoegen: het opnieuw fysiek organiseren van de gemeenteraden. Mits behoud van de sociale afstand moet het mogelijk zijn om de digitale vergaderingen te schrappen en opnieuw in levende lijve te vergaderen. De stad beschikt volgens de partij over voldoende grote zalen of de gemeenteraad kon ook worden georganiseerd in de aula's van één van onze onderwijsinstellingen.

En met succes: het voorstel van Vlaams Belang kreeg de steun van de andere oppositiepartijen, waardoor beslist werd om de eerstvolgende gemeenteraad te laten doorgaan in Evenementenhal Depart aan Kortrijk Weide. De audio-installatie van de gemeenteraad zal dan mee verhuizen naar Depart.

We zijn zeer tevreden met deze oplossing, die het debat weer ten volle moet toelaten”, aldus fractieleider Wouter Vermeersch van Vlaams Belang. "Zo heeft het 'nieuwe normaal' ook eindelijk onze Guldensporenstad bereikt."

Wie de gemeenteraad wil volgen kan op maandag 6 juli 2020 tegen 19 uur afzakken naar Depart, waar voldoende sociale afstand kan worden voorzien tussen de toeschouwers. Rechtstreeks vanuit de huiskamer volgen kan ook nog steeds, via de video op de webpagina van Stad Kortrijk.

Wouter Vermeersch

Fractieleider gemeente- en politieraad

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF