Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Opnieuw multiculturele handelszaken in overtreding

Opnieuw multiculturele handelszaken in overtreding
Lokaal @ Vlaams Belang

KORTRIJK/KUURNE - Een pitazaak moet verplicht dicht en verschillende inbreuken werden vastgesteld.

Op woensdagavond 29 april 2020 voerde politiezone VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede), samen met controleurs van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), een controleactie uit in zes multiculturele handelszaken te Kortrijk en Kuurne. Het ging om een pitazaak, een pizzeria’s, een nachtwinkel en twee dagwinkels.

Er werden verschillende inbreuken vastgesteld voor het niet betalen van sociale bijdragen, inbreuken op de werkloosheidsuitkering en het studentencontract. De pitazaak werd verzegeld op bevel van de magistraat. De zaakvoerder moet zich eerst volledig in regel stellen vooraleer de zaak terug open kan. Bij controle van een voertuig in de buurt van één van de handelszaken werd ook nog eens zwart werk vastgesteld.

Het is niet de eerste multiculturele handelszaak in Kortrijk die dicht moet. De politie heeft eerder al verschillende islamitische halal-slagerijen, een Turkse bakker en een Arabische supermarkt moeten sluiten omdat ze niet in orde waren met de regels. 

Vlaams Belang wil dat de wildgroei in Kortrijk aan imagoverlagende handelszaken zoals belwinkels, shishabars, internetcafés, barbershops, club-vzw's en ook de oneerlijke concurrentie door nachtwinkels wordt gestopt. Er moeten veel strengere uitbatings- en spreidingsregels komen voor dit soort zaken. Regelmatige controles moeten ook een wildgroei tegengaan en duidelijk wijzen op deze regels.