menu
Word Lid
Ontslag schepen gevraagd na ‘makakken’-uitspraak

‘Gooi maar alles op een hoop: IKEA en de makakken’. Dit zijn de weerzinwekkende woorden van Kortrijks schepen Axel Weydts (sp.a). Vlaams Belang vraagt het ontslag van de schepen.

Beeldt u zich slechts een seconde in dat een Vlaams Belanger dit m-woord zou gebruikt hebben in de gemeenteraad. Het kot zou terecht te klein zijn. Maar als een socialistisch schepen dit doet, zwijgt het stadsbestuur als vermoord. Netjes ingedekt."

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Naar aanleiding van de gunning van een raamovereenkomst voor het leveren van vleeswaren aan OCMW Kortrijk had fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) het over dierenwelzijn: enerzijds over het dierenleed bij onverdoofd geslacht halal-vlees dat vandaag nog steeds kan worden geïmporteerd en anderzijds bijvoorbeeld paardenvlees dat wordt aangetroffen in industriële vleesbereidingen. Getuige daarvan het paardenvlees dat recent werd aangetroffen in de gehaktballen van meubelgigant Ikea. Schepen Weydts kon zich niet langer bedwingen en riep: “Gooi maar alles op een hoop: IKEA en de makakken.” Deze onaanvaardbare uitspraak is ook duidelijk te horen op de geluidsopname op de webpagina van de Stad Kortrijk. In de gemeenteraad werden ook scheldwoorden als ‘fascist’, ‘kemel’ en ‘smeerlap’ in de mond genomen door de Kortrijkse burgemeester en schepenen. 

Vlaams Belang gaf gemeenteraadsvoorzitter Wouter Allijns (Open VLD - Team Burgemeester) een week de tijd om op te treden tegen de scheldpartijen. Dat is jammer genoeg niet gebeurd. Wouter Vermeersch, fractieleider: “Hoe kan dit stadsbestuur nog geloofwaardig praten over ‘diversiteit’ en ‘verdraagzaamheid’ als schepenen het hebben over ‘makakken’? De cultuur van zwijgen en toedekken in Kortrijk moet worden doorbroken. De scheldpartijen in de gemeenteraad moeten vooral het grote amateurisme in het stadhuis verbergen.” 

Vlaams Belang zal zich nu richten tot het Agentschap Binnenlands Bestuur aangezien de gemeenteraadsvoorzitter Wouter Allijns weigert op te treden tegen de scheldende burgemeester en schepenen. 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF