Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / N-VA voorzitter komt VB Kortrijk versterken

N-VA voorzitter komt VB Kortrijk versterken
Lokaal @ Vlaams Belang

Marniek De Bruyne (62) voormalig voorzitter van N-VA Kortrijk, treedt toe tot het bestuur van de lokale afdeling van het Vlaams Belang. Naast voorzitter Janick Samyn en BCSD-lid Tijs Callebert wordt de Kortrijkse rechts-nationale partij dus opnieuw versterkt, dit keer met bakken politieke ervaring. Marniek De Bruyne zal mee instaan voor de inhoudelijke verruiming van de Kortrijkse oppositiepartij.

Marniek De Bruyne was een tijdlang actief als voorzitter van N-VA Kortrijk en later ook de gangmaker achter de onafhankelijke politieke beweging Kortrijk Vooruit (n.v.d.r. niet te verwarren met de socialistische partij die de benaming later overnam). Marniek De Bruyne (Vlaams Belang): “Ik ken de Kortrijkse lokale politiek ondertussen vanbinnen en vanbuiten. Ook het lot van de senioren ligt mij nauw aan het hart. Ik volg heel wat politieke dossiers van dichtbij op en was, als buurtbewoner, onder andere actief in het buurtcomité tegen de Kortrijkse mega-moskee. Of het nu gaat over de knip in de Driekerkenstraat in Bissegem, het detentiehuis op Hoog-Kortrijk of het mobiliteitsbeleid in de binnenstad, er is één ‘rode’ draad: een totaal gebrek aan inspraak door de inwoners van onze stad. Het Vlaams Belang is in Kortrijk de enige partij die écht oppositie voert tegen dit stadsbestuur van liberalen, N-VA en socialisten. Als rechts- en Vlaamsgezinde is het dan ook logisch dat ik mee mijn schouders steek onder de enige Vlaams-Nationale partij die ons land rijk is.” 

Vlaams Belang heeft de ambitie om mee te besturen, ook in Kortrijk. Wouter Vermeersch (Vlaams Belang), volksvertegenwoordiger en fractieleider in Kortrijk: “Marniek De Bruyne zat mee aan de onderhandelingstafel in 2012 toen de, nog steeds besturende, Kortrijkse stadscoalitie werd beklonken. Zijn ervaring met de coalitieonderhandelingen is een aanzienlijke versterking van onze partij richting de belangrijke gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Het is de bedoeling om Marniek, na 2024, mee in de gemeenteraad te brengen en zo het inhoudelijk werk nog verder te versterken.