Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Kortrijkse taxi's: twee maten en gewichten

Kortrijkse taxi's: twee maten en gewichten
Lokaal @ Vlaams Belang

Vlaams Belang Kortrijk neemt de Kortrijkse taxivergunningen kritisch onder de loep. Dat verloopt niet zonder slag of stoot. Enerzijds dreigt de stad Kortrijk opnieuw met juridische stappen tegen een kritisch facebookbericht van de partij over een criminele taxichauffeur die een vergunning kreeg, anderzijds krijgen taxichauffeurs van de stad een herkansing om hun ‘goed gedrag en zeden’ voor te leggen.Kortrijk is een stad waar criminele taxichauffeurs beter behandeld worden dan kritische gemeenteraadsleden.”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)

Op 4 november 2019 publiceerde Vlaams Belang Kortrijk het facebookbericht met de niet mis te verstane titel ‘Marokkaanse taxichauffeur krijgt vergunning ondanks zware veroordelingen’. De chauffeur werd meermaals veroordeeld voor drugshandel en handel in bedreigde diersoorten. Het stadsbestuur dreigt nu opnieuw met juridische stappen tegen Vlaams Belang Kortrijk als het facebookbericht niet wordt verwijderd.
Wouter Vermeersch: “Ik zal het stadsbestuur, ondanks alle pogingen om ons de mond te snoeren, wel moeten ontgoochelen. Wij zullen blijven spreken waar alle andere partijen zwijgen!

Dinsdag vroeg Vlaams Belang Kortrijk op de gemeenteraadscommissie cijfers en gegevens over de Kortrijkse taxivergunningen. Wouter Vermeersch: “Het is een publiek geheim dat er in Kortrijk heel wat allochtone taxichauffeurs rondrijden die criminele feiten hebben gepleegd, onvoldoende Nederlands kennen en ook de regels aan hun laars lappen. De chauffeurs zijn nochtans verplicht goed gedrag en zeden, talenkennis en beroepsbekwaamheid aan te tonen. Het kan natuurlijk niet dat de stadsdiensten pas in gang schieten na een kritische vraag van Vlaams Belang. Er moet orde op zaken worden gesteld in de sector in het belang en voor de veiligheid van alle taxiklanten. Het feit dat het stadsbestuur goed gedrag en zeden pas opvolgt na vragen van Vlaams Belang, is op zich al bijzonder verontrustend." 

Vlaams Belang Kortrijk merkt ook op dat taxi-chauffeurs die criminele feiten hebben gepleegd een tijdelijke vergunning kregen.  Op deze manier probeert het stadsbestuur dus het nieuwe wetgeving te omzeilen.