Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Kortrijk: illegalen beroven marktkramers

Kortrijk: illegalen beroven marktkramers
Lokaal @ Vlaams Belang

Op een versmarkt in Kortrijk bestolen illegalen enkele marktkramers. Vlaams Belang vraagt dat illegalen actief worden opgespoord.

Opbrengsten gestolen

De jongste versmarkt in Kooigem bij Kortrijk verliep donderdagnamiddag niet zoals gepland. Enkele inwoners hadden op het einde van de markt, toen het donker werd, twee mannen opgemerkt die rond en achter de kramen liepen. Ze gingen aan de haal met een handtas gevuld met de opbrengsten van twee markten, sleutels en bankkaarten uit een groenten- en fruitkraam. Ze stalen ook de lederen vest uit de cabine van de visboer.

Illegalen

De organisatoren van de markt verwittigden onmiddellijk de politie en konden deze op weg zetten om de daders te vatten. Ze hadden immers de daders kunnen volgen tot een woning in de Lentewijk. De politie hield met de hondenbrigade de woning in het oog en riep versterking in om uiteindelijk de woning binnen te dringen. Daarbij werden twee illegalen geboeid buiten geleid, dat stond ook te lezen in De Standaard. Er werd een pak geld aangetroffen. In het huis staat slechts één iemand gedomicilieerd, maar regelmatig verblijven er meerdere personen, vermoedelijk ook illegalen.

Maandagmarkt

Ook op de wekelijkse markt in het centrum van Kortrijk werd afgelopen maandag 1.800 euro gestolen uit een kippenkraam. Vermoedelijk gaat het om een vreemdeling. “Ik was nog alles aan het klaar zetten toen een man mij rond 4.15 uur in vier verschillende talen al om een kip kwam vragen”, vertelde marktkramer Peter Van Colenberghe van de Kipkar aan Het Laatste Nieuws.

Actieve opsporing illegalen

Illegalen laten vaak een pad van ellende achter, gaande van zwartwerk over zware criminaliteit tot recent zelfs terreur. De feiten, gepleegd door illegalen, gemeld in onze lokale kranten stapelen zich op: steekpartijen, drugshandel, diefstallen, enz. Concreet pleit Vlaams Belang ervoor om illegalen in Kortrijk actief op te sporen. Illegaliteit is en blijft criminaliteit.

Bovendien betaalt de belastingbetaler in Kortrijk jaarlijks een half miljoen euro voor ‘dringende medische hulp’ aan deze illegalen. Geld dat volgens Vlaams Belang veel beter zou kunnen worden besteed. Het gaat hierbij niet alleen om spoedeisende behandelingen, maar ook om luxe-ingrepen zoals neuscorrecties. Kortrijk speelt hierbij niet alleen het OCMW van de wereld, maar dreigt ook steeds meer een trekpleister voor medisch toerisme te worden.