menu
Word Lid
Imam land uitgezet

De omstreden imam Mohamed Toujgani die geld ronselde voor de megamoskee in Kortrijk wordt het land uitgezet omwille van extremisme en spionage. De Kortrijkse gemeenteraad van oktober 2021 werd nog geschorst nadat fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) een foto toonde van de geldinzameling in Kortrijk met imam Toujgani en gemeenteraadslid Mohamed Ahouna (Open VLD - Team Burgemeester). Vlaams Belang Kortrijk herhaalt de eis om de financiering van de moskee tot op de laatste cent uit te spitten.

Het enige wat we vandaag met zekerheid weten over de miljoenenfinanciering van de Kortrijkse moskee, de grootste van Vlaanderen, is dat haatzaaiers zoals de nu uitgewezen imam Mohamed Toujgani geld kwamen ronselen in Kortrijk”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Eind vorig jaar werd het verblijfsrecht ingetrokken van Mohamed Toujgani, hoofdimam van de Al Khalil-moskee in Molenbeek, dat meldde de VRT. Uit informatie van de veiligheidsdiensten moet blijken dat Toujgani een ernstig gevaar vormt voor de nationale veiligheid.

Op maandag 11 oktober 2021 hield fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) een interpellatie op de Kortrijkse gemeenteraad over ‘Extremisme en buitenlandse invloeden in de Kortrijkse moskee’. Nadat Vermeersch de bijgevoegde foto van de omstreden imam Mohamed Toujgani en gemeenteraadslid Mohamed Ahouna toonde voor de camera werd de gemeenteraadszitting een tijdlang geschorst. “Het is bijzonder ernstig als wij vandaag worden bevestigd in onze waarschuwingen. Zo waarschuwden wij herhaaldelijk dat haatzaaiers zoals de salafist Bilal Salam en de nu uitgezette imam Mohamed Toujgani naar Kortrijk kwamen om geld te ronselen voor deze moskee”, zegt Vermeersch.

Vlaams Belang berekende op basis van de notariële akte en het financieel plan van de Kortrijkse moskeegemeenschap, dat de aankoop en verbouwing van het pand aan de Brugsesteenweg 4.786.048,37 euro bedraagt. “Vandaag is nog steeds niet duidelijk waar die vele miljoenen van de Kortrijkse moskee, de grootste van Vlaanderen, vandaan komen. Gezien de belangrijke impact op de buurt en de Kortrijkse samenleving vraagt Vlaams Belang transparantie over de financiering. Zo’n miljoenenprojecten met schimmige geldschieters en duidelijk gesteund door haatzaaiende figuren, kunnen wij in onze stad absoluut niet tolereren. Wij eisen nu al jaar en dag dat het stadsbestuur, in het belang van de Kortrijkzaan, een vuist maakt in dit dossier en onmiddellijke financiële transparantie afdwingt. Kortrijkse politici kijken echter weg van de problemen, keurden de vergunning blindelings goed en leggen Vlaams Belang liever het zwijgen op”, besluit Vermeersch.

Reeds in 2018 waarschuwde Vlaams Belang Kortrijk voor de banden van de Kortrijkse moskee en Kortrijkse politici met Mohamed Toujgani. Lees het hier:

Toujgani ronselde voor megamoskee

Wouter Vermeersch

Fractieleider gemeente- en politieraad

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF