menu
Word Lid
‘Hart voor ónze mensen’-actie op volle toeren in Kortrijk

‘Een hart voor ónze mensen’. Onder deze slogan deelden mandatarissen en militanten van Vlaams Belang Kortrijk afgelopen zaterdag snoepgoed in hartjes-vorm uit in combinatie met een inhoudelijke boodschap: “Drie op vier rusthuisbewoners kunnen hun factuur niet betalen met hun pensioen", zo stelt Vlaams Belang-fractieleider en parlementslid Wouter Vermeersch. “Dat terwijl de helft van onze leeflonen en bijna 30 procent van onze sociale woningen naar vreemdelingen gaan. In wat voor een maatschappij is zoiets fair of sociaal?” De actie kadert in een bredere, nationale campagne van de partij.

Te veel mensen leven in armoede, terwijl bakken geld naar migratie gaan. Bespaar op migratie in plaats van op onze mensen.”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)

Het mes snijdt zo diep dat de pensioenen in dit land 40 tot 50 procent lager liggen dan in onze buurlanden waardoor drie op vier bejaarden hun rusthuisverblijf niet kunnen betalen”, aldus gemeenteraads- en parlementslid Carmen Ryheul (Vlaams Belang). “Bovendien leeft dan nog eens 1 op 7 Kortrijkzanen en groeit bijna 1 op 5 kinderen op in armoede in onze stad. Dat is fundamenteel onrechtvaardig.

Intussen is er wel geld voor immigranten die nooit 1 euro hebben bijgedragen, aldus Ryheul. “Per jaar geven we 800 miljoen euro uit aan asielzoekers alleen”, vertelt Ryheul. “En dan heb ik het nog niet eens gehad over de massieve kosten in de werkloosheid - waar recent bleek dat maar liefst één op drie allochtoon is, de 28% van onze nieuwe sociale woningen die vreemdelingen krijgen of het grote aandeel van 44% niet-Belgen in onze gevangenissen. Ook uitgaveposten als inburgering, criminaliteit en overlast werden nog niet meegerekend.

Met deze campagne, die we voeren tussen de mensen, wensen we enerzijds te informeren en anderzijds duidelijk te maken dat het Vlaams Belang kiest voor eerst ónze mensen”, besluit Vermeersch.

De succesvolle actie wordt in de komende dagen verder gezet op de markten in het centrum en de deelgemeenten van Kortrijk.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF