menu
Word Lid
Duidelijkheid gevraagd rond partnergeweld gemeenteraadslid

Een Kortrijks gemeenteraadslid wordt verdacht van partnergeweld tegen zijn echtgenote. Dat is door verschillende bronnen bevestigd. Vlaams Belang vraagt dat er duidelijkheid wordt verschaft over deze toch wel zwaarwichtige beschuldigingen.

Het is een spijtige zaak dat persoonlijke dossiers in de media worden gegooid. Maar als dat toch gebeurt, moet er natuurlijk duidelijkheid komen. Vandaag gaan alle mannelijke gemeenteraadsleden door als verdachte en dat is onaanvaardbaar. Was de verdachte een Vlaams Belanger geweest, dan was de communicatie niet ‘gemeenteraadslid verdacht van partnergeweld’, maar eerder ‘Vlaams Belanger slaat echtgenote in het ziekenhuis’. De geschiedenis in Kortrijk heeft daar spijtig genoeg en verwerpelijk genoeg haar rechten.

Vrijdagavond moest de politie rond 23 uur na een hoogoplopende ruzie tussen het koppel tussenkomen nadat verontruste buren hadden gebeld, dat meldden zowel Het Laatste Nieuws als de Krant van West-Vlaanderen. "En dat was niet voor het eerst", klinkt het bij de buren. "De discussie ontstond toen hij laat thuiskwam", bevestigt een verontwaardigde kennis. "Hij greep zijn echtgenote bij de nek en gooide haar tegen een raam. De vrouw is één week arbeidsongeschikt en moest in het ziekenhuis worden verzorgd. Dit is al de derde keer. Dit kan niet langer door de beugel. Er is al langer sprake van mondelinge en fysieke agressie. Dit mag niet in de doofpot worden gestopt." Nadat het incident in de openbaarheid kwam, werden de feiten ontkend: het slachtoffer zegt nu dat er geen geweld is gebruikt en geen klacht werd ingediend.

In het belang van de slachtoffers moeten politiek en justitie de daders van huiselijk geweld effectief aanpakken. Vlaams Belang wil een kordaat beleid, effectieve vervolgingen en al zeker geen doofpotoperaties.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF