BISSEGEM - Vlaams Belang is niet te spreken over gang van zaken met betrekking tot de Driekerkenstraat. De straat wordt een fietsstraat én een eenrichtingsstraat. Er komt een knip ter hoogte van de brug over de Leie. Enkel verkeer richting Marke zal langs die knip kunnen passeren.
Het overleg en de inspraak is een lachertje. Het doet ons het ergste vrezen voor het dossier van de trambus.”
Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)
Vermeersch: "In de adviesraden zitten vooral mensen die nauw aanleunen bij het stadsbestuur. In andere Kortrijkse dossiers zien wij dat kritische burgers uit adviesraden worden gezet. ‘Kortrijk Spreekt’, maar in de praktijk luistert het stadsbestuur niet.”
Op 2 december 2019 vroeg Wouter Vermeersch in de gemeenteraad: “Ik werd gecontacteerd door heel wat ongeruste ondernemers en handelaars uit Marke en Bissegem. Ze maken zich zorgen over de werken aan de Driekerkenstraat, de nieuwe Leiebrug en de Overzetweg. Ze vragen zich af waarom deze werken in godsnaam samenvallen met de werken aan de Kluifrotonde? Maar ook of er sprake is van een eenrichtigingsverkeer van Bissegem naar Marke of omgekeerd. Dat zou betekenen voor de ondernemers uit Bissegem dat zij afgesneden worden van de helft van hun cliënteel uit Marke. En omgekeerd. Zal er overleg worden gepleegd met handelaars uit Marke en Bissegem?”
Het stadsbestuur antwoordde toen bij monde van schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a): “Ja, er wordt gewerkt met een adviesgroep bestaande uit ongeveer een derde bewoners, een derde verenigingsplatform en een derde ondernemers. Op dit moment worden alle mogelijke scenario’s doorgerekend door het studiebureau, maar op vandaag werd nog geen enkele beslissing genomen.”
De getroffen handelaars werden niet meer toegelaten tot de adviesgroep en worden nu dus voor een voldongen feit gesteld. De gemeenteraad werd voor de zoveelste keer op het verkeerde been gezet. Onaanvaardbaar voor het Vlaams Belang!