menu
Word Lid
Corona: Kortrijk moet drastische maatregelen nemen

Vlaams Belang Kortrijk vindt dat ook Stad Kortrijk duidelijke en daadkrachtige maatregelen moet nemen in de strijd tegen het coronavirus, zoals in Knokke-Heist. Om verdere besmetting tegen te gaan, heeft burgemeester Lippens daar alle activiteiten, in- en outdoorevenementen en erediensten op het grondgebied van Knokke-Heist verboden.

Burgemeester Van Quickenborne moet uit zijn kot komen in het belang van de ouderen en zwakkeren in onze stad.”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Op de gemeenteraad van maandag 9 maart 2020 vroeg fractieleider Wouter Vermeersch of Stad Kortrijk zich aan het voorbereiden is of gewoon de situatie afwacht. Of er ook plannen klaarliggen om scholen of andere plaatsen tijdelijk te sluiten of in quarantaine te plaatsen. Burgemeester Van Quickenborne antwoordde: “Wij zijn daar als stad mee bezig, niet alleen in het belang van ons eigen personeel, waar instructies werden gegeven. We hebben ook nauwe samenwerking met de onderwijsinstellingen over de instructies die van hogerhand worden opgegeven. Voor alle duidelijkheid, geen paniek, we geven de mensen de juiste informatie en doen dat in samenspraak met de betrokken diensten.

Wouter Vermeersch: “De burgemeester moet niet slaafs de instructies uit Brussel afwachten maar zelf initiatieven nemen. We hebben nood aan duidelijke en daadkrachtige maatregelen en deze zullen niet van hogerhand komen, maar moeten lokaal worden doorgevoerd. Om verdere besmetting tegen te gaan, moeten bij burgemeesterbesluit nu onmiddellijk alle activiteiten, in- en outdoorevenementen en erediensten op het grondgebied van Kortrijk voor bepaalde tijd verboden worden.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF