menu
Word Lid
Bodycams voor Kortrijkse politie?

De politie gaat duizenden bodycams aankopen om interventies te filmen. Vlaams Belang informeerde op de politieraad hoe het zit in Kortrijk en wat de visie is van de Korpschef.

Wij roepen op om de bodycams vooral te gebruiken in het belang en ter versterking van het werk van de politie-agenten zelf en niet zo zeer om te gebruiken tegen de agenten”

Fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)


Op de meest recente politieraad hield fractieleider en volksvertegenwoordiger Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) een pleidooi om de bodycams vooral te gebruiken in het belang en ter versterking van het werk van de politie-agenten zelf en niet zo zeer om te gebruiken tegen de agenten. Vermeersch: "Het is de kwalijke tendens van deze tijd om het vooral over het geweld door de politie te hebben en niet zo zeer over het geweld tegen de politie. Hoewel dat laatste het ergste is in dit land.

De Korpschef bevestigde dat er vandaag nog geen bodycams gebruikt worden in de Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede), maar dat het budget daarvoor wel werd voorzien. Het gaat om een 10.000 euro. Hij is ook voorstander en vragende partij voor bodycams. Binnen het politioneel samenwerkingsverband is men dan ook aan het kijken om testen uit te voeren met die camera’s. Belangrijk voor Korpschef is dat het gebruik van persoonlijke camera’s gesteund wordt bij het korps en de wettelijke basis eerst volledig in orde komt.

Opvallend was de Korpschef zeer uitdrukkelijk stelde, op vraag van Vlaams Belang, dat de bodycams nooit ofte nimmer zullen worden ter controle van politiemensen. Wouter Vermeersch: “We kunnen het duidelijke standpunt van de Korpschef alleen maar toejuichen. Vlaams Belang Kortrijk zal nu aandringen op snelle tests en aankoop van de persoonlijke camera’s. Als politieraadsleden staan wij achter het korps en willen hen snel de nodige extra middelen geven om hun werk op het terrein te ondersteunen.

Wouter Vermeersch

Fractieleider gemeente- en politieraad


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF