Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / 1 september zoals nooit tevoren

1 september zoals nooit tevoren
Provinciaal @ Vlaams Belang

Vandaag starten in ons land 1,2 miljoen leerlingen en 170 000 leerkrachten en ander onderwijspersoneel het nieuwe schooljaar. Alle Vlaamse scholen kregen pandemieniveau geel, wat betekent dat alle kinderen terug 5 dagen naar school mogen gaan, van de kleuterklas tot het zesde middelbaar. Dit neemt niet weg dat ouders en leerkrachten nog met vragen zitten.

1 september is altijd een speciale dag, maar deze is toch wel heel bijzonder. Sommige leerlingen zijn al maandenlang niet volwaardig naar school kunnen gaan en zullen zich terug moeten leren aanpassen aan het schoolregime. Het geconditioneerd vroeger opstaan zal voor velen terug wennen zijn, al kunnen ze, dankzij hun mondmasker, nog eens ongemerkt geeuwen in de klas.

Ook de leerkrachten staan opnieuw voor een hele uitdaging. Spijtig genoeg zullen velen onder hen moeten vaststellen dat de coronacrisis nefast is geweest voor de opgedane kennis van het vorig schooljaar, bij sommige leerlingen. Daarentegen hebben veel leerkrachten zich, dankzij de coronacrisis, verder geprofessionaliseerd in het gebruik van de moderne communicatiemiddelen en de mogelijkheden van de moderne technologie.

Vlaams Belang wenst dan ook alle leerlingen, leerkrachten en overig schoolpersoneel veel succes tijdens het nieuwe schooljaar!